انسان از روزی که به دنیا می آید آرام آرام به دنبال کشف حقایق پیرامونی خود می گردد و با حواس خود و با تجربه و آزمون و خطا پیرامون خود را میشناسد. و همین شناخت اطراف به روش تجربی کم کم او را از حقایق غیر قابل تجربه غافل می کند، حتی اگر به او یادآوری نشود ممکن است متوجه نشود بسیاری از مفاهیمی که با آنها روبروست – مانند احساسات و عواطف و...- در واقع مفاهیمی نادیدنی هستند، چه رسد به مفاهیم و موجوداتی که شاید در زندگی روزمره هرگز آنها را تصور هم نکند.
معرفی هستی و چیستی هر چیز بر عهده فلسفه است. اماتفکر فلسفی در طول تاریخ ثبت شده خود فراز و نشیب های زیادی داشته است. از انکار وجود واقعیت یا انکار توان فهم آن تا اثبات وجود نادیدنی هایی همچون مجردات و از گروهی که فلسفه را تنها یک ابزار، دانسته اند تا گروهی که دامنه فلسفه را به زندگی روزمره و حتی رمانها و فیلمهای خود کشانده اند.
استاد امینی خواه در دوره فلسفه مقدماتی آغازین جلسات را به بررسی جایگاه فلسفه و سیر فلاسفه غرب و فلاسفه اسلامی پرداخته و در جلسات بعد به مهمترین سرفصل های فلسفه – آن هم با نگاه صدرایی- پرداخته است و در لابه لای مباحث به تناسب به نقد برخی فرضیه ها و نظرات فلاسفه و دانشمندان دیگر علوم می پردازد.
گذراندن این دوره برای همه کسانی که با مباحث منطق آشنایی اولیه دارند چه درس فلسفه را خوانده باشند و چه نخوانده باشند، توصیه میشود. هرچند برای این دوره پیش نیازی تعریف نشده است اما اگر تردیدی در خواندن فلسفه دارید، پیشنهاد میکنیم اول دوره «چرا باید فلسفه بخوانیم؟» از استاد امینی خواه را بگذرانید.
نفرات برتر